[O1] Bardzo dziwnie pali po wymianie węża i króćca chłodnicz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dar55
    Classic
    • 2013
    • 13

Zamieszczone przez zepter00
    a Subaru, nawet mocne, to fura wybitnie łatwa w prowadzeniu
    oj, nie bardzo... łatwe w prowadzeniu to jest Evo ale na pewno nie Impreza :szeroki_usmiech
  • sowix1
    Classic
    • 2011
    • 28

Podczas powrotu z dłuższej trasy zauważyłem w swojej O1 1,8 AGN wyciek płynu chłodniczego. Samochód normalnie palił i jeździł. Na 2 dzień zaprowadziłem do mechanika, który wymienił wąż i 1 trójnik. Po wymianie samochód ciężko pali, na benzynie przerywa delikatnie, na gazie bardzo wyraźnie. Co może być przyczyną?
    Mechanik twierdzi, że uszczelka pod pokrywę zaworów, która puszcza olej, a ja myślę, że nic do tego nie ma, bo de facto wymieniał ją już i znowu cieknie i do tej pory było OK. Proszę o pomoc od czego zacząć - przewody, świece, cewka a może coś innego?

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

jak wymieniał te rzeczy musiał coś odłączyć albo niechcący i tego nie zauważył albo chcący ale zapomniał to podłączyć. Sprawdź czy wszystko jest na swoim miejscu, czy aby nic gdzieś nie zwisa.

Komentarz

• sowix1
        Classic
        • 2011
        • 28

Zamieszczone przez tom2212
        jak wymieniał te rzeczy musiał coś odłączyć albo niechcący i tego nie zauważył albo chcący ale zapomniał to podłączyć. Sprawdź czy wszystko jest na swoim miejscu, czy aby nic gdzieś nie zwisa.

Po sprawdzeniu pod komputerem wyskoczył mi błąd

16501 P0117 Obwód temperatury chłodziwa silnika - niski wejście (wysoka temp.) A

Prosze o pomoc co w takim razie jest uszkodzone bo nic nie znalazłem na forum a teraz szarpie i na pb.

Komentarz

• kecaj
          RS
          • 2009
          • 1511
          • Superb II (3T4)

sowix1, szmata, termostat odwrotnie założony, czujnik nieprawidłowo zamontowany/podłączony
          Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

Pracuję...